Verlof van 1 augustus tot en met 9 augustus.

Optiek hoet contactlenzen, daglenzen...

Doorheen de jaren kwam er nog een tak bij, Optiek Hoet liet ook de interesse voor contactlenzen niet aan zich voorbijgaan. Progressieve contactlenzen werd onze specialiteit. Net als bij een bril werden er multifocale lenzen uitgewerkt om ver en nabij lenzen te kunnen gebruiken om het zicht te verbeteren.
Na elke aankoop kunt u steeds bij ons terecht voor opvolging, vragen en onderhoud. Wij zochten voor u de kwalitatieve onderhoudsproducten uit zodat bijvoorbeeld harde multifocale contactlenzen wel tot 24 maanden mee kunnen gaan.
Als u bij ons langskomt bepalen we samen welk type lens voor u geschikt is en kunnen wij u de informatie meegeven over de terugbetaling van dit type.

Multifocale lenzen Of progressieve lenzen

De progressieve lens komt niet alleen van pas om te lezen zonder bril, het dragen van deze lenzen vergemakkelijkt het om een actieve levensstijl aan te houden, zeker als u niet gewend bent een bril te dragen. Wij hebben ook multifocale daglenzen zodat u als u aarzelt of u voor progressieve lenzen of bril zal kiezen stapsgewijs kunt beslissen.
Het is van groot belang dat de multifocale lens goed wordt aangemeten, zodat de zones perfect aanpassen op uw manier van kijken. Het aanmeten moeten we samen bespreken en uitzoeken en juist daar hebben wij jarenlang ervaring mee.

Terugbetaling persoonlijk advies

Het RIZIV (Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering) voorziet ook de terugbetaling van lenzen. Wanneer u omwille van medische redenen genoodzaakt bent om contactlenzen te dragen krijgt u nog een hogere tegemoetkoming. De tegemoetkoming voor lenzen hangt af van de afwijking die ze corrigeren en het materiaal waaruit de lenzen vervaardigd zijn. Ook de aanpassing van lenzen wordt vergoed.
Als je geen terugbetaling via het RIZIV ontvangt, of bij bepaalde aanvullende formules, kun je ook een aanvraag doen bij het ziekenfonds waar u bij bent aangesloten. De terugbetaling van het ziekenfonds verschilt per ziekenkas, op de webpagina’s van uw mutualiteit zal u deze informatie vinden.